Hemen Kayıt Olun

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifrenizi mi kaybettiniz? Lütfen e-posta adresinizi girin. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Kaptan Captcha'yı güncellemek için resmin üzerine tıklayın .

Soru ekle

Soru sormak için giriş yapmalısınız.
100/100 Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

100/100 Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Rank Math ile 100/100 Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bu eğitimde, Seo Uyumlu Makale yazmak, gönderilerinizi optimize etmek, testlerde 100 üzerinden 100 puan almak ve makalelerinizi arama motorlarından en fazla trafiği alacak şekilde ayarlamak için Rank Math’ın içerik analizini nasıl kullanabileceğinizi göstereceğiz.

İçindekiler

Site hitlendirme ve kazanç eğitimi içerisinde kullandığımız ve kullanılmasını tavsiye ettiğimiz, rank math seo eklentisini A’dan Z’ye incelemeye alarak 100/100 seo uyumlu makale nasıl yazılır? makalemizi hazırladık ve sizlere sunduk.

Yeni bir gönderi oluşturduğunuzda, hedeflerinizden biri açıkça gönderinize trafik çekmektir ve Rank Math’ın içerik analizi ve optimizasyon özellikleri tam da bunu başarmak için tasarlanmıştır.

Rank Math , oluşturduğunuz her gönderiyle , içeriğinize dayalı olarak size stratejik önerilerde bulunarak , gönderilerinizi maksimum trafik alacak şekilde optimize etmenize yardımcı olur . Tüm önerileri takip ederseniz, gönderiniz içerik açısından tamamen optimize edilecek ve içerik sıralamanızın olasılığı da daha yüksek olacaktır.

Optimizasyon süreci, gönderiyi oluşturmaya başladığınızda başlar. Bu nedenle optimizasyon için tüm araçlar post oluşturma ekranına yerleştirilmiştir. Kullanılabilir tüm araçları görmek için WordPress menüsünden yeni bir gönderi ekleyin veya mevcut bir gönderiyi düzenleyin. Gösterimiz için WordPress Menu > Posts > Add New’dan yeni bir gönderi oluşturacağız .

yeni gönderi ekle

Rank Math, herkesin alışık olduğu klasik düzenleyiciyi ve ayrıca yeni blok düzenleyiciyi tam olarak destekler. Klasik düzenleyiciyi kullanıyorsanız, Rank Math’ın Meta Kutusunu görmek için metin alanının altına kaydırmanız gerekir.

sıralama matematik meta kutuları eski konum

Yeni blok düzenleyicide Rank Math, içerik alanının altında değil, blok düzenleyiciye tamamen entegre edilmiştir. Rank Math’ı görmek için ekranın sağ üst köşesindeki SEO Puanı düğmesine tıklayın.

rank matematik blok ayarları nasıl açılır

Ve blok görünümünde Rank Math’ın tüm araçlarını ve önerilerini göreceksiniz.

sıra matematik blok tabanlı ayarlar örneği

Bu yazıda, WordPress’te bir makale yazma sürecinden geçeceğiz. Ardından, Rank Math’ın SEO özel önerilerini kullanarak gönderiyi tamamen optimize edeceğiz.

 

1 Makale Yazmak

Makale yazmak için olağan iş akışı, önce makaleleri yazmanız, ardından onları optimize etmenizdir. Bazı insanlar da yazıyı yazarken optimize eder, ancak ilk yöntemin daha verimli olduğunu düşünüyoruz.

Bu örnek için, post alanına mevcut bir Rank Math KB ekleyeceğiz. KB’ler size yardımcı olmak için yazıldığından, ancak SEO için gerçekten optimize edilmediğinden, bu ilginç olmalıdır. Kontrast, ilk kez bir gönderi yazıyor olsanız bile, Rank Math’ın gönderileri optimize etmeye nasıl yardımcı olacağını anlamamıza yardımcı olacaktır.

Burada içeriğinizin biçimlendirmesinden bahsetmediğimizi unutmayın. Bu konuyla ilgili tamamen yeni bir gönderi ayırabiliriz, ancak neyse ki, içeriğinizi uygun şekilde biçimlendirme konusunda zaten iyi bir kaynak var .

Bahsettiğimiz gibi, optimizasyon sürecini göstermek için mevcut bir Rank Math KB kullanacağız. Ancak Rank Math’ın nasıl çalıştığını deneyimlemeden önce asıl gönderiyi yazmanız gerekecek.

İçeriği yazdıktan sonra, optimizasyon sürecindeki ilk adım, doğru odak anahtar kelimelerini seçmektir.

sıralama matematiğinde odak anahtar kelime ayarlarının varlığı

Odak anahtar kelimeler, gönderinizin sıralamasını istediğiniz kelimelerdir. “Kahve” gibi tek bir kelimeden “ukulele çalmak” gibi bütün bir cümleye kadar değişebilir.

Anahtar kelime araştırması yaptıysanız, odak anahtar kelimeleriniz olarak neyi tutmanız gerektiğini anlamakta zorluk çekmezsiniz. Kullanıcıların arama motorlarına yazdıkları kelimeler, aralarından seçim yapabileceğiniz en iyi odak anahtar kelimelerdir. Sürece aşina değilseniz, süreci öğrenmek için anahtar kelime araştırması hakkındaki ayrıntılı kılavuzumuzu okumanızı öneririz .

Rank Math bu kadar güçlüyse, neden odak anahtar kelimeleri belirlemem gerektiğini düşünebilirsiniz? Rank Math’ın bunu çözebilmesi gerekmez mi?

Rank Math güçlüdür, ancak SEO tarifinizi ancak ona ne pişirmek istediğinizi söylerseniz mükemmelleştirebilir. Demek istediğimiz Rank Math kesinlikle çok iş yapar; sadece bazı temel öğeleri ayarlayarak bir yön sağlamanız gerekir.

Bu örnek için demo makalemize “HTTP Yönlendirmeleri Nedir”in içeriğini ekledik. Bunu akılda tutarak, ilk odak anahtar kelimemiz olarak “HTTP Yönlendirmelerini” kullanacağız.

matematik bloğunu sıralamak için birincil odak anahtar kelimesi eklendi

Rank Math PRO, gönderi başına sınırsız odak anahtar kelime seçmenizi sağlar. Bu, yayınınızı sınırsız anahtar kelime için optimize edebileceğiniz ve 1 odak anahtar kelime için optimize ettiğinizden çok daha fazla trafik çekebileceğiniz anlamına gelir.

Ancak, birden fazla anahtar kelime ekleyerek kendinizi kaptırmayın. Tek bir gönderiyi optimize etmek için yalnızca makul sayıda anahtar kelime ekleyin ve gereğinden fazla odak anahtar kelime eklemek faydadan çok zarar verir.

Ayrıca odak anahtar kelime bölümünün hemen altında bir hata fark etmiş olabilirsiniz.

sıralama matematik hesabınızı bağlamak için bağlantı

Hata oldukça açıklayıcıdır. Rank Math kopyanızı etkinleştirirseniz, Rank Math, odak anahtar kelimeleri eklerken sizin için anahtar kelime önerileri getirebilir. Bu öneriler doğrudan Google’dan alınır ve yalnızca ilgili anahtar kelimeleri keşfetmenin değil, aynı zamanda bu ilgili anahtar kelimeleri odak anahtar kelimeler olarak kullanmanın ve yayınınızı bunların etrafında optimize etmenin güçlü bir yolu olabilir.

Hesabınızı bağlamak için hatadaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir, Rank Math aktivasyon ekranına yönlendirileceksiniz.

Rank Math hesabını bağla

“Şimdi Bağlan” düğmesine tıkladığınızda, Rank Math’ın Giriş Sayfasına yönlendirileceksiniz. Giriş yapmak ve devam etmek için tercih ettiğiniz yöntemi seçin. Henüz bir hesabınız yoksa, giriş formunun altındaki “Şimdi Kaydolun” bağlantısını tıklayarak da bir hesap oluşturabilirsiniz.

Rank Math giriş formu

Kaydolduktan/giriş yaptıktan sonra Aktivasyon Ekranına geri yönlendirileceksiniz ve kopyanız aktif hale gelmiş olmalıdır.

google'dan sıralama matematik önerileri

Şimdi, gönderiye geri dönün ve sayfayı yenileyin. Yenilemeden önce değişikliklerinizi kaydettiğinizden emin olun. Yenilemeden sonra hata ortadan kalkacak ve aşağıdaki animasyona benzer şekilde yayınlarınıza herhangi bir odak anahtar kelime eklediğinizde önerileri görmeye başlayacaksınız.

google'dan öneriler

Gönderinize daha fazla odak anahtar kelime eklemek için odak anahtar kelime alanına gidin ve daha fazla odak anahtar kelime yazın. Eklediğiniz ilk odak anahtar kelime, Birincil Odak Anahtar Kelime olarak kabul edilecek ve geri kalanı ikincil odak anahtar kelimeler olarak kabul edilecektir. Birincil Anahtar Kelimenin solunda ayrıca bir “*” simgesi olacaktır. İşte ekranda nasıl görünmesi gerektiği.

sıralama matematiğinde birincil odak anahtar kelimesinin anlamı

Belirli bir konu etrafında bir gönderi yazarken, seçtiğiniz hedefin iyi olup olmadığına ve o anahtar kelimede trafik olup olmadığına karar vermek için alabileceğiniz tüm yardıma ihtiyacınız var.

Bundan da öte, birbiriyle yakından ilişkili iki anahtar kelimeden birini seçmeniz gerektiğinde hangi anahtar kelimeyi hedefleyeceğinizi nasıl seçersiniz?

Google Trendler’e girin.

Google trendleri, bir terimin veya konunun belirli bir süre içinde başka bir terim veya konuya göre nasıl bir performans gösterdiğini göstermenin hızlı bir yolunu sunar. Size ne tür bir trafik bekleyeceğiniz ve hepsinden önemlisi, yakından alakalı anahtar kelimeler veya konulardan oluşan bir havuz arasında hangi anahtar kelimenin hedefleneceği hakkında bir fikir verir.

Rank Math, bu işlevi WordPress panonuza getirir. Bir odak anahtar kelime veya bir grup odak anahtar kelime girdikten sonra, Google Trendler simgesine tıklamak, seçtiğiniz anahtar kelimeler hakkında daha fazla bilgi gösteren bir grafik getirecektir:

Google Trendler

Hangi odak anahtar kelimesini kullanacağınızı belirledikten sonra, Trend ekranından seçin ve Close & use selected keyword(s)seçilen anahtar kelimeyi odak anahtar kelime olarak kullanmak için düğmesine tıklayın ve Trend’i kontrol etmek için eklediğiniz anahtar kelimelerin geri kalanını kaldırın.

Sıra-Matematik-Trendler

Google Trendler yer paylaşımında sunulan diğer seçenekler şunlardır:

  • Hedef ülkenizi seçin
  • 7 gün ile 12 ay arasında bir tarih aralığı seçin.

Bir kullanıcıya (veya sizin bakış açınıza) göre, gönderinin birden fazla anahtar kelime için optimize edilmiş olması harika. Daha geniş konuları hedeflemenize ve her gönderiyle daha fazla trafik hedeflemenize olanak tanır.

Ancak optimizasyon açısından, bazı zorluklar önermektedir.

Örneğin, Rank Math’ın tüm odak anahtar kelimelerini aynı anda dikkate alması durumunda Rank Math’ın gerçekleştirdiği tüm testler iyi çalışmayacaktır . Bazı testler yalnızca tek bir anahtar kelimeye karar verdiyseniz işe yarar ve birden fazla anahtar kelime üzerinde gerçekleştirilirlerse tutarsız sonuçlar görürsünüz.

Bunun bariz bir geçici çözümü, test için yalnızca tek bir anahtar kelime kullanmaktır, ancak bu, birden fazla odak anahtar kelimesine sahip olma amacını ortadan kaldırır. Bu sorunu gidermek için, bazı testleri tüm odak anahtar kelimeler üzerinde çalışacak şekilde yapılandırdık, bazı testler ise yalnızca bazı anahtar kelimeler için çalışıyor. Testleri şu şekilde bölüyoruz.

  • Tüm Odak Anahtar Kelimeleri üzerinde çalışan testler
  • Yalnızca Birincil Odak Anahtar Kelimesinde çalışan testler
  • Yalnızca İkincil odak anahtar sözcüğü üzerinde çalışan testler
  • Yalnızca içerik üzerinde çalışan testler

Her biri arasındaki farkların ne olduğunu açıklayalım. Gerçek testleri tartıştığımızda, ne tür bir test olduğunu belirleyeceğiz.

Tüm Odak Anahtar Kelimeleri üzerinde çalışan testler

Bunlar, tüm odak anahtar kelimeler üzerinde çalışan testler olup, tüm odak anahtar kelimeleri bir kerede veya ayrı ayrı ele alabilirler. Tüm odak anahtar kelimelerini dikkate alan testler için özel bir şey yapmanız gerekmeyecek, ancak bir seferde yalnızca bir testi dikkate alan testler için, sonuçlarını görmek ve ayrı ayrı optimize etmek için tek tek odak anahtar kelimeleri tıklamanız gerekecek. en iyi sonuçlar için.

Hangi anahtar kelimeler üzerinde hangi testlerin çalıştığını kontrol etmek için, ikincil anahtar kelimelerden herhangi birine tıklayabilirsiniz ve testler, o anahtar kelime üzerinde çalıştırılanlara gösterilecek şekilde filtrelenecektir. İşte bu kavramın görsel bir temsili.

Anahtar kelimelere özel Rank Math İçerik Analizi testleri

Bunlar, yalnızca Odak Anahtar Kelime üzerinde çalışan ve anahtar kelimelerin geri kalanını tamamen yok sayan testlerdir.

Bunlar, yalnızca ikincil odak anahtar kelimelerini dikkate alan ve birincil odak anahtar kelimesini yok sayan testlerdir.

Rank Math’da odak anahtar kelimelere bağlı olmayan ve içeriği farklı şekillerde analiz eden birkaç test vardır. Bu testler için odak anahtar kelimelerine dikkat etmenize gerek yok, sadece Rank Math’ın testle birlikte verdiği tavsiyeyi takip edin.

Focus anahtar kelimesinin hemen altında, sütun içeriğiyle ilgili bu onay kutusunu görebiliriz.

Sütun İçeriği

Rank Math , genellikle gönderiler için kullanılan bir içeriği  “ Pillar Content ” olarak  işaretleyebilen bir özelliğe sahiptir  . Pillar İçeriği ,  gelecek yıllarda sorulması zorunlu olan asırlık soruları yanıtlamak için tasarlanmış,  her zaman yeşil kalan bir  içerik parçasıdır. Sütun içeriğine aşina değilseniz, İç Bağlantılar Oluşturmak için Sütun İçeriği Nasıl Kullanılır başlıklı makaleyi okumanızı öneririz .

Önerilerin dilini olabildiğince basit tuttuk, böylece SEO’ya aşina olmasalar bile herkes önerileri kolayca anlayabilir ve uygulayabilir.

Öneriler arasında daha hızlı gezinmenize yardımcı olmak için, hangi testleri geçtiğinizi ve hala üzerinde çalışmanız gereken şeyleri söylemek için temel renk kodlarını kullandık. İşte renklerin anlamı.

Yeşil Kene : Bir testin önündeki yeşil tik, başarılı bir şekilde geçtiğiniz anlamına gelir.

Sarı : Bir testte Sarı renk görürseniz, bu, gönderinizin test için optimize edilmediği ve düzeltmek için biraz zaman harcamanız gerektiği anlamına gelir.

Kızıl Haç : Bir Kızıl Haç simgesi görürseniz bu, gönderinizin bu testte kötü performans gösterdiği anlamına gelir. Sıralama ve trafik şansını en üst düzeye çıkarmak için yayınlamadan önce içeriği optimize etmek için biraz zaman ayırmanızı öneririz.

Önemli Not : Bir gönderinin belirli anahtar kelimeler için optimize edilmiş olması, iyi sıralanacağını garanti etmez. Bir sayfanın sıralamasını belirleyen rekabet, alan adı otoritesi, alaka düzeyi ve yüzlerce başka faktör gibi başka faktörler de vardır. Bu faktörlerin çoğu aslında kontrolünüz dışında olacaktır. SEO hareketli bir hedeftir ve önerilerimiz, topladığımız verilere ve deneyimlerimize dayanmaktadır. SEO’da hiçbir garanti yoktur ve bu önerilerle amacımız, sayfanızın sıralanma olasılığını artırmaktır. Diğer tüm faktörler iyi bir şekilde optimize edilirse, daha düşük puana sahip bir gönderi bile çok iyi sıralanabilir. Bu nedenle, bu optimizasyon testlerini mutlak cevaplar olarak değil, bir çerçeve veya kılavuz olarak alın.

Renk kodlarının yanı sıra Rank Math, gönderinize tüm gönderinin ne kadar iyi optimize edildiğine bağlı olarak kümülatif bir puan verir. Puan, yazı düzenleyici ekranında Rank Math’ı açmak için tıkladığınız düğmede görünür.

sıralama matematiği tarafından verilen genel posta puanı

Bu puanın da renk kodlu olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Nasıl puan aldığınıza bağlı olarak Kırmızı, Sarı veya Yeşil görünebilir.

Yeşil [81+ Puan]

Toplam puanınız 80’in üzerindeyse, puan Yeşil görünür. Yeşil bir puan gördüğünüzde bu, gönderinin yayınlanmaya hazır olduğu anlamına gelir. 80’in biraz üzerindeyseniz, makalenizi daha da optimize etmenizi ve 100’e yakın bir puan almanızı öneririz.

Sarı [51-80 Skor]

Sarı bir genel puan göreceksiniz, gönderi puanlarınız 51-80 arasında bir yerde. Bu, gönderinizin tam olarak optimize edilmediği ve iyileştirme için bolca yer olduğu anlamına gelir. Arama sonuçlarında daha yüksek bir sıralama olasılığı için gönderiyi biraz daha optimize etmenizi öneririz.

Kırmızı [50 Puanın Altında]

Test puanınız Kırmızı ise, bu 50’nin altında puan aldığınız anlamına gelir – bu kötüdür. Anlayabileceğiniz gibi, bu, gönderinizin odak anahtar kelimeleriniz için son derece optimize edildiği anlamına gelir. Kırmızı görürseniz bu, gönderinizin gelişmiş optimizasyonlar bir yana, temel SEO uygulamalarını bile takip etmediği anlamına gelir. Açıkçası, Rank Math’ın size verdiği tüm tavsiyeleri takip etmenizi ve gönderilerinizin daha üst sıralarda yer alma şansını artırmak için iyi bir optimizasyon puanı almanızı tavsiye ederiz.

Bir süredir SEO dünyasındaysanız, SEO’nun kesin bir bilim olmadığını anlarsınız. Araştırma, test etme, deneme ve deneyime dayanır. Rank Math’ın sunduğu öneriler, tüm bu faktörlere dayanmaktadır. Öneriler harika, ancak yine de mükemmel değiller. Ne zaman bir gönderi yazarsan, önerileri mutlak kurallar olarak değil, öneri olarak kabul et . Amacınız önce makalenin okuyucusunu, sonra arama motorlarını memnun etmektir. Her gönderiyi %100 optimize etme arzusunu anlıyoruz, ancak kullanıcı deneyimine zarar veriyorsa, yarardan çok zarar veriyorsunuz. Önerileri takip edin, kullanın, ancak herhangi bir gönderi yazarken kullandığınız tek kılavuz olmalarına izin vermeyin.

Gönderinizin tek tek anahtar kelimeler için nasıl optimize edildiğini hızlı bir şekilde anlamanın harika bir yolu, odak anahtar kelimelerin kendilerine bakmaktır. Gönderinizi iyileştirirken ve belirli anahtar kelimeler için optimize ederken, bu anahtar kelimelerin kendileri, gönderinin ne kadar iyi optimize edildiğini göstermek için renk değiştirir. İşte bir gösteri.

sıralama matematik puanlarının ve renk kodlarının eksiksiz analizi

Görselde, yayınımızın “HTTP Yönlendirmeleri” terimi için orta düzeyde optimize edildiğini açıkça görebilirsiniz. Bu nedenle, anahtar kelime Sarı renkle vurgulanır. Öte yandan, gönderi ikincil anahtar kelimelerin hiçbiri için iyi bir şekilde optimize edilmemiştir ve bu nedenle Kırmızı renkle vurgulanmıştır. Genel gönderi puanı da orta aralıktadır ve Sarı vurgu buna bir referanstır.

Artık testleri ve önerileri nasıl okuyacağınızı anladığınıza göre, optimizasyonlara girmenin zamanı geldi. Birçok test olduğu için bunları 4 kategoriye ayırdık.

  • Temel SEO
  • Ek olarak
  • Başlık Okunabilirliği
  • İçerik Okunabilirliği
sıralama matematiğindeki tüm optimizasyon önerileri bölümleri

Önce Temel SEO testleri ile öğrenmeye başlayalım.

Her test, sol tarafında renkli bir simge gösterir. Testlerin çoğu, tamamen sabit bir yeşil veya kırmızı renkli bir simge gösteriyor. Ancak Content-Length , Keyword Density ve Image/Video varlığı gibi bazı testler , o teste atanan toplam puandan elde edilen puanın yüzdesine bağlı olarak kısmen doldurulmuş simgeler gösteriyor.

Rank Math testi puanlama sistemi

Temel SEO bölümü, yayınınızı optimize etmek için size bazı temel SEO ipuçları verir. Bölümün Temel SEO olarak adlandırılması, ipuçlarının güçlü olmadığı anlamına gelmez. Temel SEO olarak adlandırılır, çünkü size “temel” optimizasyonları – basit değil, temele atıfta bulunan temel – gerçekleştirmenizi hatırlatır.

Birincil ve ikincil anahtar kelimeler için farklı temel testler vardır ve Rank Math’da 100/100 puan elde etmek için anahtar kelimelerinizin tüm temel SEO testlerini geçmeniz gerekir; bu nedenle temel testleri göz ardı etmeyin. İşte Temel SEO bölümünde göreceğiniz bölümler.

SEO başlık tavsiyesinde anahtar kelimeye odaklanın

İlk test, sayfanın SEO Başlığında bulunan odak anahtar kelimesiyle ilgilidir. Tüm odak anahtar kelimelerinizin başlıkta olması pratik olmadığından, bu test yalnızca SEO sayfa başlığındaki birincil anahtar kelimenizi kontrol eder.

Bildiğiniz gibi , sayfa başlığında birincil odak anahtar kelimenizin bulunması, Google ve diğer arama motorları için önemli bir sıralama sinyalidir. Ayrıca Google, başlığınızın yaklaşık 60 karakterini masaüstü bilgisayarlarda ve yaklaşık 50 karakterini mobil cihazlarda görüntüler. Bu nedenle, hem masaüstlerinde hem de mobil cihazlarda görüntülenmesi için birincil odak anahtar kelimenizi 50 karakter içinde eklemeniz önemlidir.

Çoğu zaman, odak anahtar kelimesini başlığa zaten eklersiniz ve bu test otomatik olarak geçer. Ancak, testi geçemezseniz, sayfanın başlığına gidin ve birincil odak anahtar kelimenizin ilk 50 karakterde görünmesi için yeniden yazın.

Bunu, gönderinin başlığını doğrudan düzenleyerek veya başlığı Rank Math’ın Snippet düzenleyicisinde düzenleyerek yapabilirsiniz. Yazı Başlığı düzenleyicisini kullanmak şuna benzer.

yazı başlığı yöntemi nasıl düzenlenir 1

Ve Rank Math’ın Snippet düzenleyicisini kullanmak şuna benzer.

post seo başlık yöntemi 2 nasıl düzenlenir

Kullandığınız yöntemden bağımsız olarak, Rank Math, gönderi başlığında birincil odak anahtar kelimesini tespit ettiğinde, test başarılı olacaktır.

odak anahtar kelimesi meta açıklama testinde bulunamadı

SEO açıklaması, SERP’de başlığın hemen altında görünen snippet’tir. Görevi iki yönlüdür.

Google’a ve diğer arama motorlarına gönderinin ne hakkında olduğuna dair bir fikir verir ve bu da sıralama kararları vermelerine yardımcı olur. Ayrıca, kullanıcılara başka bir web sitesine tıklamak yerine web sitenize tıklamaları için bir neden verir.

Odak anahtar kelimenizi SEO Açıklamasına dahil ederek , her ikisiyle de ilgilenirsiniz, bu da sizin için daha iyi sıralamalar ve daha iyi trafik anlamına gelir.

Bu testi nasıl geçeceğinizi anlamak için Rank Math’ın bu testi nasıl değerlendirdiğini de anlamalısınız. Açıkçası Rank Math, SEO açıklamasında birincil odak anahtar kelimenizi arar , ancak hepsi bu kadar değil. Bir SEO açıklaması girmediyseniz, Rank Math otomatik olarak bir açıklama oluşturacak ve ardından odak anahtar kelimesinin eklenip eklenmediğini görmek için bunu test edecektir.

Oluşturulan SEO Açıklaması aşağıdaki alanlardan gelen verileri kullanacaktır.

  • Gönderi için ayarlanan Özel Meta Açıklama
  • Rank Math’da Başlıklar ve Meta ayarlarında ayarlanan Açıklama Şablonları
  • Alıntı Gönder
  • Yazıdaki içeriğin ilk paragrafı

Rank Math, metni belirtilen sırayla kullanacaktır . Örneğin, özel bir meta açıklama ayarlanmamışsa, Rank Math, ayarlarda ayarlanan açıklama şablonunu kullanır. Ayar yapılandırılmamışsa, Rank Math, gönderi alıntısının ayarlanıp ayarlanmadığını bulmaya çalışır, aksi takdirde gönderinin ilk paragrafı dikkate alınır.

Bu testi geçmenin en kolay ve önerilen yolu, gönderi için özel bir meta açıklama ayarlamaktır. Size daha fazla kontrol sağlar ve açıklamanızı hem kullanıcılar hem de arama motorları için optimize edebilirsiniz.

İşte nasıl yapılacağı.

Rank Math’daki üst simge navigasyonundan Snippet Editor’a gidin.

matematik şeması bölümünü sıralamak için gidin

Şema/Snippet sayfasında, gönderiniz için özel bir açıklama girin.

sıralama matematiğinin şema bölümünde seo açıklamasını düzenle

İdeal uzunluk ölçere de dikkat edin. Rank Math, ideal uzunluk sinyalini neredeyse anında günceller ve ideal uzunluk 120 ila 160 karakter arasında olmalıdır .

Değişikliği yaptığınızda, Rank Math testi anında geçecektir.

Önemli Not : Halihazırda çok sayıda gönderi içeren bir web sitesine Rank Math yüklediyseniz, geri dönüp gönderilerinizin meta açıklamalarını manuel olarak düzeltmeniz gerekmez. Rank Math, birincil odak anahtar kelimenize dayalı bir meta açıklama oluşturacak kadar akıllıdır. Bir odak anahtar sözcüğü bulunamazsa, Rank Math, meta açıklama olarak alıntı metnini kullanır . Bu ayarlanmadıysa bile Rank Math, metninizin ilk paragrafını SEO açıklaması olarak seçecektir.

URL optimizasyon testinde kullanılan odak anahtar kelimesi

URL’de odak anahtar kelimesinin varlığı, tüm arama motorlarının kullandığı başka bir sıralama sinyalidir. Kullanıcı açısından da önemlidir.

Kullanıcılar bir arama motorunda arama yaparken bilinçaltında bir sonuca tıklamayı seçerler. Bir kullanıcının ne düşündüğünü tam olarak bilmiyoruz, ancak alaka ve yetki aradıklarını güvenle varsayabiliriz. URL’de odak anahtar kelimesinin bulunması , kullanıcılara tıklamak üzere oldukları bağlantının aradıkları konuyla ilgili olduğunu ve arama motorlarının da beğendiğini göstermenin başka bir yoludur.

Açıkçası, bu test yalnızca birincil odak anahtar kelime için gerçekleştirilir, çünkü tüm odak anahtar kelimelerini URL’nize karışıklık yaratmadan eklemek pratik değildir.

Çoğu zaman WordPress, URL’ye bazı anahtar kelimeler ekleyecek kadar akıllıdır. Test genellikle bu nedenle geçer. Ancak, herhangi bir nedenle bu testi geçemediyseniz, geçmek için atmanız gereken adımlar burada.

İlk olarak, sağ üst kısımdaki dişli simgesine tıklayarak henüz etkinleştirilmemişlerse, blok düzenleyicide belge ayarlarını etkinleştirin. Ayarları açmak için klavye kısayolu , Windows’ta Ctrl + Shift + , Mac’ler için Cmd + Shift + ‘ dır.

blok düzenleyicide gönderi ayarını etkinleştir

Görünen ayarlardan “Kalıcı Bağlantı” ayarına tıklayın.

wordpress kalıcı bağlantı ayarlarını aç

Kalıcı Bağlantıyı yeniden yazın ve birincil odak anahtar sözcüğünü buna ekleyin. Gönderinizi taslak olarak kaydettiğinizden veya tercih ettiğiniz şekilde güncellediğinizden emin olun.

Blok Düzenleyicide Kalıcı Bağlantıyı Düzenle

Kalıcı bağlantı ayarını görmüyorsanız, gönderiniz büyük olasılıkla kaydedilmemiştir. Gönderinizin bir taslağını kaydedin, Kalıcı Bağlantı ayarını görmeye başlayacaksınız.

Klasik düzenleyicide işler daha da basit, çünkü kalıcı bağlantı yazının başlığının hemen altında görüntüleniyor. Düzenle düğmesini tıklayın, kalıcı bağlantıyı düzenleyin ve bu testi geçmek için gönderinizi kaydedin.

klasik-editörde kalıcı-bağlantıyı değiştir

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, kolay URL’ler kullanmıyorsanız bu testin çalışmamasıdır. Düz veya sayısal URL’lere anahtar kelime ekleme imkanı olmadığından bu test devre dışı bırakılacaktır.

Kolay URL’leri etkinleştirip etkinleştirmediğinizi kontrol etmek için WordPress ayarlarına gidin ve kalıcı bağlantı ayarlarınızı kontrol edin. WordPress tarafından oluşturulan mevcut URL, mevcut ayarlarınızın iyi bir göstergesi olmalıdır. Ayarlarınızı güncellemek için Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar’da WordPress kalıcı bağlantı ayarlarına gidin .

içerik optimizasyonu testinin başında anahtar kelimeye odaklanın

Başlık, açıklama ve URL’nin yanı sıra, odak anahtar kelimesinin gönderinin başında olması da önemlidir. Bu, arama motorlarına gönderinizin ne hakkında olduğunu pekiştirir ve ayrıca kullanıcılara doğru bağlantıyı tıkladıkları konusunda yeniden güvence verir.

Bu testte Rank Math, gönderinizin ilk %10’unda birincil odak anahtar kelimenin bulunup bulunmadığını görmek için içeriğinizi kontrol eder . Bulunursa, testi geçersiniz.

Ancak, kuralın bir istisnası vardır. Gönderinin 300 kelimenin altında olduğu durumlarda, Rank Math, odak anahtar kelimeleriniz için 300 kelimenin tamamını kontrol edecektir. Gönderi 300 kelimeyi aştığında, Rank Math, gönderinizin ilk %10’unu tekrar kontrol edecektir.

Bu testi geçmek için, odak anahtar kelimenizin yayınınızın ilk %10’unda bulunduğundan emin olun.

içerik optimizasyonu testinde görünen odak anahtar kelimesi

Bu test biraz açık. Tartıştığımız tüm yerlerin yanı sıra, Rank Math ayrıca içerikte odak anahtar kelimelerinizin olup olmadığını da kontrol eder. Rank Math, gönderinizi tüm odak anahtar kelimeleriniz için optimize etmeye çalıştığından, bu test tüm odak anahtar kelimeleriniz için çalışır. Rank Math ayrıca anahtar kelimelerinizin hem tekil hem de çoğul hallerini bulmaya ve bunları testte dikkate almaya çalışır. Şu anda, bu özellik İngilizce ile sınırlıdır ve küçük bir kelime tabanı kullanır; bu nedenle her zaman çalışmayabilir. Nispeten bilinmeyen bir odak anahtar kelimeniz varsa, Rank Math bunun çoğul versiyonunu anlayamayabilir, bu durumda anahtar kelimenin sadece tekil versiyonunu arayacaktır.

Bu testi geçmek için tek yapmanız gereken, tüm odak anahtar kelimelerinizin içeriğinizde göründüğünden emin olmaktır. Odak anahtar kelimelerin de gönderinin konusu olması gerektiğinden bu zor olmamalı ve bunları içeriğe doğal olarak dahil edebilirsiniz.

Aklınızda bulundurmanız gereken bir şey, bunu abartmanın kolay olduğudur. Nihai hedefiniz, ziyaretçileri çekmek ve içeriğinizi okumaya teşvik etmektir. İçeriğinizde çok fazla anahtar kelime varsa , okuyucularınız için doğal görünmeyecektir . Arama motorları bunu daha iyi bulsa ve size marjinal olarak daha fazla trafik gönderse bile, okuyucularınız fazla anahtar kelime kullanımından vazgeçecektir. Bunu önlemek için testi geçin, ardından içeriği kendi başınıza okuyun. Gönderinin aşırı anahtar kelime kullanıldığını düşünüyorsanız, anahtar kelime kullanımınızı azaltmalı ve gönderiyi doğal hale getirmelisiniz.

genel içerik uzunluğu optimizasyon testi

Google dünyaya algoritmalarının nasıl çalıştığını söylemediğinden, web yöneticileri Google Arama’nın ardındaki gizemleri anlamak için içgüdülerine, deneyimlerine ve araştırmalarına güvenmek zorunda kalıyor.

İçerik uzunluğu ve daha yüksek sıralamaların pozitif bir korelasyona sahip olduğunu gösteren birçok çalışma yapılmıştır. Belki Google daha fazla içeriğe sahip sayfaları tercih ediyor ya da belki uzun biçimli içerik size konuyu daha iyi açıklama fırsatı veriyor. Sebep ne olursa olsun, başladığınızda web sitenizin sıralamaları, uzun biçimli içerik de dahil olmak üzere iyileşmelidir.

Bu testte Rank Math, içeriğinizi uzunluğuna göre puanlar. İşte hatırlamanız gereken basit bir başvuru kılavuzu.

  • 2500’den fazla kelime : %100 puan
  • 2000-2500 kelime : %70 puan
  • 1500-2000 kelime : %60 puan
  • 1000-1500 kelime : %40 puan
  • 600-1000 kelime : %20 puan
  • 600 kelimenin altında : %0 puan

Bu kuralın bariz bir istisnası ürün sayfalarıdır. Binlerce kelime içeren bir ürün sayfası görmek nadirdir ve Rank Math bunu anlar ve herhangi bir ürün sayfasını bu testin dışında tutar.

Bu testi geçmek için içeriğinizin en az 2500 kelime olduğundan emin olun. Testi daha düşük kelime sayısıyla da geçebilirsiniz, ancak testten %100 puan alamazsınız.

Not: Rank Math’ın PRO sürümünde, WooCommerce kullanıcıları Rank Math’ın 200 kelime öneren içerik testini göreceklerdir.

İçerik Yapay Zekası: İçeriğinizi optimize etmek için İçerik Yapay Zeka’yı kullandığınızda, Rank Math, İçerik Yapay Zekasından gelen kelime sayısı önerilerine göre içeriğinizi bu test için puanlayacaktır. Yukarıdaki puanlama listesi, Content AI kullandığınızda alakalı değildir.

Bu test yalnızca Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce ve Easy Digital Downloads ürünleri için geçerlidir.

Rank Math, WooCommerce ve Easy Digital Downloads ürün verilerini otomatik olarak getirir ve bunları Ürün Şemasına dahil eder.

Rank Math’ı WooCommerce ve Easy Digital Downloads için Ürün Şeması ekleyecek şekilde yapılandırdıysanız, testi geçersiniz. WooCommerce ve Easy Digital Downloads için ürün verileri ekleme konusunda size rehberlik edecek bilgi bankası eğitimlerini adadık .

Önerileri izleyip gönderinizi optimize ettikten sonra, Rank Math’ın Temel SEO bölümü şöyle görünmelidir:

Rank Math'da temel SEO testlerini geçmek

Bunu gördüğünüzde, genel gönderi puanınız da en az 50 olmalıdır.

temel seo optimizasyon testlerini geçtikten sonra toplam puan

Temel SEO bölümündeki tüm öneriler bu kadar. Ek SEO önerilerine geçelim.

Ek SEO bölümü, gönderinizi optimize etmek için daha fazla işlem yapılabilir ipucu verir. Bu ipuçlarını Ek SEO bölümüne yerleştirmemizin nedeni, Temel SEO ipuçları kadar büyük bir etkiye sahip olmamalarıdır. Temel SEO ipuçlarını bir pizzanın temeli olarak ve Ek SEO ipuçlarını da üst kısımlar olarak düşünün. Taban olmadan pizza olmaz ve soslar olmadan pizza o kadar iyi olmaz. Sonuç olarak, en fazla SEO etkisi için Temel ipuçlarını ve Ek ipuçlarını kullanmalısınız. Ek ipuçları bölümünde görmeniz gereken optimizasyonlar şunlardır.

Sıklıkla göz ardı edilen bir sayfa SEO faktörü, odak anahtar kelimenizin H2, H3 ve diğer etiketlerde bulunmasıdır. Google en çok H1’e dikkat etse de, H2 ve diğer etiketler göz ardı edilmez ve aslında birçok nedenden dolayı önemlidirler.

Anahtar kelimelerinizi başlıklarınıza dahil etmek yalnızca alaka düzeyi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sonuçlarda site bağlantılarına ulaşmanıza da yardımcı olur. Site bağlantıları, arama sonucunuzun altında görünen ve kullanıcının makalenin belirli bir bölümüne hızla atlamasına yardımcı olan hızlı bağlantılardır. İşte nasıl göründükleri.

SERP'deki bağlantılara atla

Site bağlantıları, yalnızca ziyaretçinizin gözünde otorite oluşturmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda, her ikisi de web sitenizin büyümesi için gerekli olan daha yüksek bir tıklama oranı elde etmenize yardımcı olur.

Bu testte Rank Math, odak anahtar kelimelerinizi başlıklarınıza ekleyip eklemediğinizi kontrol edecek ve bulursa testi geçecektir. Bu test, tüm odak anahtar kelimeleriniz üzerinde çalışır, bu nedenle hepsini başlıklarınızda kullandığınızdan emin olun. Herhangi bir SEO optimizasyonunda olduğu gibi, anahtar kelimeleri sadece onun iyiliği için doldurmak yerine doğal olarak makalenize dahil etmeye çalışın.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, bu testin hem birincil hem de ikincil odak anahtar kelimeler için çalıştığı ve tam bir puan elde etmek için her ikisini de alt başlıklarınıza dahil etmeniz gerektiğidir. İkincil bir anahtar kelime için testi geçip geçmediğinizi her zaman üzerine tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

Bu testte Rank Math, resimlerinizin ALT metninde birincil odak anahtar kelimenizi arar. Bu test yapılırken anahtar kelimenin hem tekil hem de çoğul hali dikkate alınır ve Rank Math, ALT metninde varyasyonlardan herhangi birini bulursa test başarılı olur.

Resim ALT metni, resim yüklenemezse ekranda görünen metin olmalıdır. İnternetin ilk günlerinde bant genişliği kıttı ve sadece birkaç kilobayt bile devasa kabul ediliyordu. Bu nedenle, indirilemeyen bir görüntünün yerini alabilecek bazı alternatif metinlere sahip olmak, kullanıcıların görüntünün bağlamını anlamalarına yardımcı olduğu için iyi bir uygulama olarak kabul edildi.

Arama motorları kısa sürede ALT metninin görseli tanımladığı için görselin ne hakkında olduğunu anlamak için onu okuyabildiklerini fark etti. Bir düşünün, Roger Federer’in bir görüntüsünün ALT metni ne olurdu?

Bahsettiğimiz gibi, bu testi geçmek için, görselinizin ALT metninde birincil odak anahtar kelimelerinizin olması gerekir. Zaten bilmiyorsanız, bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Blok düzenleyicide ALT metnini ayarlamak istediğiniz resme tıklayın.

resim seçeneklerini görmek için resme tıklayın

Sağdaki ayarlar çubuğu “engelleme” ayarlarına geçmelidir, bu da görüntünün ayarlarını değiştirme fırsatına sahip olduğunuz anlamına gelir. İlk birkaç ayarda Alternatif Metin alanını görmelisiniz ve tek yapmanız gereken Alt metni buraya eklemek ve gönderinizi kaydetmek.

resim seçeneklerini görmek için resme tıklayın

Klasik düzenleyiciyi kullanıyorsanız, adımlar biraz farklıdır. İlk önce, Alt metnini ayarlamak istediğiniz resme tıklayın. Görüntüde bir sürü seçeneğin göründüğünü görmelisiniz. Görüntü ayarlarını açmak için Kalem Simgesine tıklayın.

klasik düzenleyicide alternatif metin ekle

İlk seçenek olarak Alt metinle aynı olan Alternatif Metin görmelisiniz. İstediğiniz Alternatif Metni buraya ekleyin ve görüntü ayarlarını güncelleyin.

alternatif metin ekleme ve klasik düzenleyicide kaydetme
anahtar kelime yoğunluğu testi başarısız oldu

Anahtar Kelime Yoğunluğu daha az önemli hale gelse de, gönderinizi iyi bir anahtar kelime yoğunluğuyla optimize etmek, arama sonuçlarında size avantaj sağlayacaktır.

Ancak, Anahtar Kelime Yoğunluğu asla aşırıya kaçmamalıdır. Düşük anahtar kelime yoğunluğu, yüksek anahtar kelime yoğunluğundan daha iyidir. Düşük anahtar kelime yoğunluğunda bile, Google’ın odak anahtar kelimenizi seçmesi için iyi bir şans vardır. Ancak, yüksek bir anahtar kelime yoğunluğu, arama sonuçlarından atılmanıza neden olabilecek kötü kaliteli bir sinyaldir.

Mükemmel bir anahtar kelime yoğunluğu olmasa da, çoğu durumda %1-1,5’lik bir anahtar kelime yoğunluğu yeterlidir , daha önemli olan şey dilinizi doğal tutmaktır çünkü arama motorları yüksek anahtar kelime yoğunluğunu seçmezse, kullanıcılarınız kesinlikle olacaktır. .

Bu testte Rank Math, odak anahtar kelime(ler)inizin ve bunların kombinasyonlarının gönderide kaç kez kullanıldığını kontrol eder. Rank Math, anahtar kelime yoğunluğunuzu belirlemek için hem birincil odak anahtar kelimesini hem de ikincil odak anahtar kelimelerini arar.

Bu testten tam puan almak için, anahtar kelime yoğunluğunuzun %1 ile %1,5 arasında olduğundan emin olun. Aşırıya kaçarsanız ve %2,5’lik bir anahtar kelime yoğunluğunu aşarsanız, bununla ilgili de bir uyarı alırsınız ve bunu konunun başındaki ekran görüntüsünde gördük.

anahtar kelime yoğunluğu testi geçti

Content AI: Content AI kullandığınızda, Rank Math bu testi, Content AI tarafından içeriğinizde kullanmak için önerilen ilk anahtar kelimenin anahtar kelime yoğunluğu ile senkronize eder .

URL uzunluk testi

Birden fazla URL uzunluğu çalışması , daha kısa URL’lerin SERP’lerde daha yüksek bir sıralama şansına sahip olduğunu göstermiştir. Kısa URL’ler basit, basit ve tıklamaları artıracak kadar spesifiktir. Bunun hakkında düşün. Aşağıdaki URL’lerden hangisi size daha iyi görünüyor?

www.site.com/best-plugin-to-do-search-engine-optimization-for-wordpress-sites/

Veya,

www.site.com/best-wordpress-seo-plugin

Fark açık ve açıktır.

Uzun URL’ler ayrıca anahtar kelime doldurma veya gereksiz uzun olma eğilimindedir. Google ikisini de tercih etmez, siz de tercih etmemelisiniz.

Kısa URL’ler tercih edilse de, hangi URL’lerin “kısa” kabul edildiğini söyleyen bir yönerge yoktur ve bu nedenle iyi bir URL’nin uzunluğunu ölçmek kolay değildir. Belirli bir uzunluğa ulaşmaya çalışmak yerine kendinize “URL’yi kısaltıp aynı zamanda daha kesin hale getirebilir miyim?” diye sormanızı öneririz. Cevabınız evet ise, URL’nin uzunluğunu azaltmalısınız.

Bu testte Rank Math , URL’nizin uzunluğunu kontrol eder ve çok uzun olup olmadığını size bildirir. Bahsettiğimiz gibi, iyi sayılabilecek kesin bir uzunluk belirlemek kolay değil, ancak Rank Math’ın durumunda, mümkün olan tek seçenek bu.

Dikkatli testlerden ve gerçek dünyadan pek çok örnek göz önünde bulundurulduktan sonra, Rank Math’ın “iyi” URL uzunluğu 75 karakterden az veya buna eşit olarak ayarlandı . Bu nedenle, URL uzunluğunuz 75 karaktere eşit veya daha azsa bu test başarılı olacaktır.

Bu testte akılda tutulması gereken birkaç şey var.

İlk olarak, bu test URL’nizin yalnızca bir kısmını değil tamamını kontrol eder. Bu, HTTP, alan adınız, ayırıcı karakterler ve gönderi URL’nizin teste dahil edildiği anlamına gelir.

tüm-url-uzunluk-testi olarak kabul edilir

Bu nedenle alan adınız çok uzunsa muhtemelen bu testi göz ardı etmelisiniz. Alan adının uzun olması nedeniyle 75 karakter sınırına bağlı kalarak anlamlı bir URL oluşturamazsınız. Bu durumda test başarısız olarak görünecektir, ancak gönderinizin optimize edildiğini güvenle varsayabilirsiniz.

Web sitenize işaret eden diğer web sitelerinden gelen bağlantıların web sitenizin SEO’su için harika olduğunu zaten biliyorsunuz. Bilmediğiniz şey, yazınızdan diğer web sitelerine verilen bağlantıların küçük de olsa bir sıralama faktörü olduğudur.

Bu şekilde düşün. Bir gönderi yazarken, tıpkı bu makalede yaptığımız gibi, başka makalelere, araçlara, web sitelerine ve başka yerlerde bulunan araştırmalara atıfta bulunmak doğaldır. Gönderinizde bunlara atıfta bulunmak , kopyanızın arama motorları ve kullanıcılar için doğal görünmesini sağlar. SERP’lerde üstünlük sağlamak istiyorsanız, doğrudan rakiplerinizle bağlantı kurmadığınızdan emin olun.

Bu testte Rank Math, birkaç harici web sitesine bağlantı verip vermediğinizi kontrol eder. Değilseniz, bu testte başarısız olursunuz ve bu testi geçmek için harici web sitelerine birkaç alakalı bağlantı eklemeniz gerekir.

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümünde WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için mevcut değildir.

Content AI: Content AI’ı kullandığınızda, bu test, Content AI’dan gelen Harici bağlantı sayısı önerileriyle senkronize edilir . Bu nedenle, Content AI harici bağlantılar eklememeyi önerirse bu test gizlenir.

SEO’ya aşinaysanız, tüm bağlantıların eşit şekilde oluşturulmadığını bilirsiniz. “Takip edilen” bağlantılar ve “takip edilmeyen” bağlantılar vardır. Teknik olarak, bağlantıların varsayılan davranışı olduğu için “takip edilen” bağlantılar yoktur, ancak İnternet’teki terminoloji, bir bağlantının “izlenir” demesi normal kabul edilecek şekilde gelişmiştir.

İnternetin ilk günlerinde “nofollow” veya “dofollow” yoktu, tüm linkler takip ediliyordu. Bu, insanların sitelerine binlerce spam bağlantısı oluşturmak için otomatik yazılımları kullandığı büyük bir spam sorununa yol açtı. Bununla mücadele etmek için Google nofollowetiketi tanıttı.

Bu başka bir soruna yol açtı. Daha önce, web siteleri diğer web sitelerine serbestçe ve ne zaman mantıklı olursa olsun bağlanıyordu. Nofollow etiketi gelir gelmez çoğu web sitesi, tüm SEO gücünü kendilerine saklamaya çalışarak, harici web sitelerine olan tüm bağlantılarını nofollow yapmaya başladı. Bu fenomene PageRank Sculpting adı verildi ve Google bundan hoşlanmadı. Sonuçta, ağın tüm amacı (ve algoritması) alt ediliyordu.

Bu sorunla mücadele etmek için, nofollow etiketi olmayan , yani takip edilen bağlantılarla diğer web sitelerine bağlanan siteleri ödüllendirmeye başladılar . Ve bu öneriyi Rank Math’da görmenizin nedeni budur.

Bu test açıkça üstündeki teste bağlıdır. İlk etapta harici web sitelerine bağlantı vermiyorsanız, bağlantı nasıl takip edilir?

Bu testi geçmek için yukarıdaki testi geçin ve ardından harici bağlantılarınızdan en az birinin takip edildiğinden emin olun.

Şimdi, merak edebilirsiniz, Rank Math’ın tüm harici bağlantıları otomatik olarak izlememe seçeneği yok mu? Bu seçenek etkinleştirilirse ne olur?

Her şeyden önce – tüm harici linkler takip edilmemelidir. Bu seçeneği, birçok bağlantıyı takip etmemeyi kolaylaştırmak için ekledik, ancak her harici bağlantıyı takip etmeme niyetiyle değil. Aslında, yetkili web sitelerine bağlantı vermenizi teşvik ediyoruz – bu nedenle köprü var. Güvenilir bir web sitesine bağlantı verirken kesinlikle onu takip etmemelisiniz. Bunu başarmanıza yardımcı olan Rank Math’a bir Beyaz Liste özelliği ekledik.

İşte nasıl çalıştığı. Özelliğin tüm harici bağlantıları takip etmemesini sağlarsınız. Ardından, “Nofollow Etki Alanlarını Hariç Tut” listesine güvenilir etki alanları listenizi eklersiniz. Ayarlarınızı kaydettikten sonra, Rank Math bu alan adlarından herhangi birine giden harici bağlantıları izlemeyecektir.

Bağlantılarınızı yönetmenin başka bir yolu, tüm harici bağlantıları nofollow seçeneğini etkinleştirmemek ve güvenilmeyen etki alanlarınızın listesini Rank Math’da Nofollow Etki Alanları seçeneği olarak adlandırılan kara listeye eklemektir. Bu, bu bölümde listelenen alan adlarına verilen bağlantılar dışında tüm harici bağlantılarınızın izlenmesini sağlayacaktır.

Bağlantılarınızı yönetmek için her iki çözümü de kullanabilirsiniz ve daha fazla güvenilir etki alanına bağlanırsanız, kara listeyi kullanmak size zaman kazandırır ve bunun tersi de geçerlidir.

Kara Liste ve Beyaz Liste, Rank Math içindeki Genel Ayarlar’da bulunabilir. Bunlarla ilgili her şeyi özel bilgi bankası makalesinden öğrenebilirsiniz .

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

Content AI: Content AI, harici bağlantılar eklememeyi önerdiğinde, bu testin alakalı olmayacağı açıktır. Dolayısıyla bu gibi durumlarda Rank Math bu testi gizli bırakır.

diğer web sitelerine bağlantı testi

Dahili bağlantılar, gönderinizin SEO’sunu iyileştirmenin ve ayrıca kullanıcılarınıza web sitenizde daha iyi bir deneyim sunmanın güçlü bir yoludur. Rank Math, gönderinizi gerçek zamanlı olarak kontrol eder ve gönderinizin dahili bağlantılara sahip olup olmadığını size bildirir. Aşağıdaki bağlantı türleri bu test için uygundur:

  • Web sitenizdeki diğer yayınlara bağlantılar
  • Ana alan adınızdaki diğer alt alan adlarına bağlantılar
  • Bir alt etki alanından ana etki alanına bağlantılar

Bu testi geçmek için, yazınızdan web sitenizdeki diğer gönderilere birkaç alakalı dahili bağlantı eklediğinizden emin olun.

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

Content AI: Bu test, Content AI’nin Dahili bağlantı sayısı önerileriyle senkronize edilir . Bu nedenle, Content AI dahili bağlantılar eklememeyi önerirse, Rank Math bu testi gizleyecektir.

odak anahtar kelime benzersiz testi

Bu, odak anahtar kelimenizi diğer gönderilerinizden herhangi birinde zaten kullanıp kullanmadığınızı kontrol eden basit bir testtir. Bu testin nedeni oldukça açık olmalıdır. Aynı odak anahtar kelimesini birden fazla gönderide kullanırsanız, bu, aynı anahtar kelimeler için birden fazla gönderiyi sıralamaya çalıştığınız anlamına gelir. SERP’ler nadiren 2 gönderiyle girebilecek kadar kolaydır ve her iki gönderinizin de ilk 10’a girmesi pek olası değildir.

Aynı anahtar kelimeler için 2 gönderiyi optimize etmenin bir başka sorunu da içerik benzersizliğidir. Aynı konu hakkında yazıyorsanız, içerik parçalarını benzersiz kılmak zor olacaktır. Bunu başarabilseniz bile, tüm içeriği tek bir gönderide toplamak daha iyi olmaz mıydı?

Aynı konu hakkında 2 gönderi oluşturarak, yinelenen içerik oluşturma olasılığını da açmış olursunuz. Arama motorları, yinelenen içerik için sizi cezalandırmasa da, yinelenen içerik, hangi gönderileri sıralamaları gerektiği konusunda kafalarını karıştırabilir.

Bir örnek ele alalım. Bir zamanlar web sitenizde belirli bir anahtar kelimeyi hedefleyen bir gönderi oluşturduğunuzu varsayalım. Zamanla, konu gelişti ve aynı içeriği daha ayrıntılı olarak ele alma ihtiyacı hissettiniz, bu nedenle aynı konuda yeni bir yazı yazdınız. Şimdi bir arama motorunun bakış açısından düşünün. Onlara göre, (umarım) bazı iyi bağlantıları olan eski bir içerik parçası, yepyeni bir kaynağa kıyasla iyi bir kaynaktır. Bu nedenle, arama motorları eski içeriğinizi sıralayacak ve yeni içeriğiniz yamyamlaştırılacaktır. Bu nedenlerle, odak anahtar kelime için yalnızca tek bir gönderi oluşturmanızı öneririz.

Yeni web siteleri için, Rank Math’ın size bildirdiği gibi bu testte başarısız olmanız pek olası değildir. Ancak, tek bir konunun birden çok kez ele alındığı eski bir web siteniz varsa, durumu atlatmak için kullanabileceğiniz birkaç çözüm vardır. Gönderileri birleştirebilir veya gönderilerden birini silebilirsiniz. Gönderiyi silmeye karar verirseniz, eski gönderiyi yenisine yönlendirdiğinizden emin olun.

Sorunu çözmek için hangi adımları atacağınıza karar vermeden önce, aynı odak anahtar kelimesine sahip gönderiyi bulmalısınız. Merak etme; tüm gönderilerinizi gözden geçirmek ve her birini manuel olarak kontrol etmek zorunda değilsiniz—Rank Math size yardımcı olacaktır.

Bu testi geçemezseniz, Rank Math sadece sizi sorun hakkında bilgilendirmekle kalmayacak, aynı zamanda aynı odak anahtar kelimesini kullanan tüm gönderileri görmek için tıklayabileceğiniz bir bağlantı da ekleyecektir. Tüm gönderileri gördükten sonra, diğer adımların uygulanması kolaydır. İşte hatanın nasıl göründüğü:

odak anahtar kelimesini kullanarak diğer gönderileri görmek için bağlantı

Bağlantıya tıkladığınızda, Rank Math tüm gönderileri size bu şekilde sunar.

aynı odak anahtar sözcüğünü kullanan diğer gönderilerin ayrıntıları

Ayrıca Rank Math tarafından atanan SEO puanını ne yapacağınız konusunda bir rehber olarak kullanabilirsiniz. Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, ikinci gönderi odak anahtar kelimesi için iyi optimize edilmemiş, ancak birincisi. Bu gönderileri nasıl yöneteceğinize karar vermek için bu bilgileri diğer istatistiklerinizle (trafik, bağlantılar, dönüşümler vb.) birlikte kullanabilirsiniz.

İçerik AI testi temizlendi

Bu testte Rank Math, gönderinizi odak anahtar kelimesine göre optimize etmek için Content AI kullanıp kullanmadığınızı kontrol edecek.

Rank Math’ın İçerik Yapay Zekası , kullanıcılara belirli bir odak anahtar kelimesi için gönderiyi optimize etme konusunda yardımcı olmak için oluşturulmuştur. İçerik AI’mızla odak anahtar kelimesini araştırabilirsiniz. Yapay zekamız, optimal kelime sayısı, medya sayısı, başlık sayısı ve bağlantı sayısı için akıllı önerilerinizi sunmak için bu odak anahtar kelimesi için mevcut makale sıralamasını araştırmak için tescilli algoritmalarımızı kullanır.

Yapay zekamız ayrıca içeriğinizde, Başlıklarda, SEO Başlığında ve Açıklamada kullanabileceğiniz anahtar kelimeleri de belirler. Content AI ayrıca, kullanıcıların bu konulara göz atarken genellikle akıllarına gelen soruları yanıtlamak için dahil ettiğiniz SSS sorularını da önerir.

Müşterilerinizden gelen yorumlar, ürünlerinizin güvenilirliğini artırır, bu nedenle Rank Math, WooCommerce ve Easy Digital Downloads mağazanızda yorumları etkinleştirip etkinleştirmediğinizi kontrol eder.

Varsayılan WooCommerce incelemesi ve Kolay Dijital İndirmeler inceleme özellikleri sınırlı olsa da, kullanıcılar inceleme formunu iyileştirmek ve müşterileri inceleme bırakmaya teşvik etmek için WP İnceleme PRO’yu kullanmayı düşünebilir.

Not: Bu test yalnızca Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerlidir.

Yukarıda özetlediğimiz tüm adımları izleyip gönderinizi optimize ettikten sonra, Ek SEO bölümündeki tüm testleri kolayca geçmelisiniz. Bu bölümdeki tüm yeşil keneleri şu şekilde görmelisiniz:

Rank Math'da Ek SEO testlerini geçmek

Ayrıca, tüm Temel ve Ek Testleri geçtikten sonra, birincil odak anahtar kelime için SEO puanınız zaten çok yüksek olmalı ve puanınız için Yeşil rengi görmeye başlamalısınız.

birincil odak anahtar kelime sıralaması matematik bloğu için toplam puan

Bir sonraki bölüme geçelim.

Kaynaklarınızın çoğunu içeriğinizi yazmaya ve çok az kaynağı başlıklarınızı yazmaya harcıyorsanız, stratejinizi ciddi olarak yeniden gözden geçirmelisiniz.

Reklam dünyasında, bir kez başlığınızı yazdığınızda, dolarınızın 50 sentini harcadığınız yaygın bir sözdür. Bunun anlamı, toplam metin yazarlığı bütçelerinin yarısı, sadece başlığa harcanıyor .

Bunu neden yapsınlar ki? Çünkü, hedef kitlenizin %100’ü başlığını okuyabilir, ancak %50’den azı içeriği gerçekten okuyacaktır. Ve bu gerçek, iyi yazılmış başlıklar için geçerlidir. Kötü bir başlık okuyucuların %50’sini bile alamaz.

Gönderilerinizdeki iyi başlıkların önemi göz ardı edilemez. Başlık sadece okuyucuları çeken kanca değil, aynı zamanda arama sıralamalarını düşünmemiş olabileceğiniz şekillerde de etkiler.

Google bunu hiçbir zaman onaylamamış olsa da, Google’ın bir arama sıralama faktörü olarak tıklama oranlarını kullandığı bilinen bir gerçektir. Bu faktör tek başına size mükemmel sonuçları garanti etmese de, ilk 10 sonuçta birkaç sıra yükselmek için mücadele ederken, daha yüksek bir tıklama oranı sizi rakiplerinizin üstüne çıkaran avantaj olabilir.

Kullanıcıların yardım edemeyecekleri ancak tıklayabilecekleri ilgi çekici başlıklar yazdığınızda, yalnızca rakiplerinizi yenmekle kalmaz (onların altında olsanız bile) aynı zamanda Google’a sonucunuzun sorguyla daha alakalı olduğunu da gösterirsiniz. Sorgu için karşılaştırmalı tıklama oranını aşmaya devam ederseniz, Google yakında sonucunuzu diğerlerinin üzerine çıkaracak ve tıklamaların çoğunu çekmeye devam ederse orada kalmaya devam edecektir.

Artık daha iyi başlıklar yazmanın tüm faydalarını anladığınıza göre, Rank Math’ın yayınınızda gerçekleştirdiği Başlık Okunabilirlik testlerine geçelim.

SEO başlığının başında kullanılan odak anahtar kelimesi

SERP’lerde, kullanıcınızın dikkatini olabildiğince çabuk çekmeniz gerekir. Bu nedenle, başlığınızı önemli kelimelerin (odak anahtar kelime) başında görünecek şekilde ifade etmeniz önemlidir. Başlığın başında anahtar kelimeler bulunan sonuçlar da arama motorları tarafından biraz tercih edilmektedir.

Bu testte Rank Math, birincil odak anahtar kelimenizi başlığın ilk %50’sine yerleştirip yerleştirmediğinizi kontrol eder ve varsa testi geçer. Rank Math’ın başlığın mutlak başlangıcını değil de başlığın ilk %50’sini kontrol etmesinin nedeni, bazen doğal görünmeden odak anahtar kelimenizi yayınınızın başına yerleştirmenin pratik olmamasıdır. Bu senaryoları hesaba katmak için Rank Math’ın odak anahtar kelimelerinizi nerede kontrol edeceği konusunda daha rahat bir sınırı vardır.

Bu testi geçemezseniz, tek yapmanız gereken başlığı, birincil odak anahtar kelimesini başlangıçta dahil edecek şekilde yeniden yazmaktır. İşte optimize edilmemiş bir başlığın pratik bir örneği.

odak anahtar kelimesi için başarısız bir test örneği

Ve burada, odak anahtar kelimesini başlangıçta taşımak için başlığınızı nasıl optimize etmeniz gerektiği aşağıda açıklanmıştır.

başlık testi geçmek için yeniden yazılmıştır

SERP’lerde daha fazla insanın web sitenize tıklamasını sağlamanın kanıtlanmış bir yolu, güçlü duygular uyandıran bir başlığa sahip olmaktır. Duygu türlerinden bahsetmediğimize dikkat edin, sadece güçlü duygular. Yani, duygular yeterince güçlü olduğu sürece ne tür duyguların uyandırıldığı önemli değildir.

Metin yazarlığının basit bir kuralı, duyguları uyandırmaktır. Bir pizzadan bahsediyorsak, size ekmeğin ne kadar yumuşak olduğunu, ne kadar harika koktuğunu, sosların nasıl göründüğünü ve tadının nasıl olduğunu ve peynirin ağızda ne kadar lezzetli olduğunu söylerdik. Orada ne yaptığımızı gördünüz mü?

Aynı şeyi başlıkla da hedeflemelisiniz. Ancak başlık, çok fazla metnin olduğu bir yer değil. Bu nedenle, duyguları uyandıran bir başlığa sahip olmak idealdir.

Facebook’ta gezindiyseniz, “Aklınızı başınızdan alacak 7 hayat tüyosu, 4.sü en iyisi!!!” gibi başlıklara sahip birkaç gönderiyle karşılaşmış olabilirsiniz . Merakınızı uyandırmaya çalışıyorlar – başka bir güçlü duygu.

Bu taktiği kullanırken hatırlamanız gereken önemli bir şey de beklentileri yönetmeniz gerektiğidir. Abartı yapmak, kullanıcıların tıklamasını sağlayabilir, ancak içeriğiniz sunulmazsa, kullanıcılarınız web sitenizden hızlı bir şekilde çıkar ve bir daha asla geri dönmez. Abartılı başlıklar yazma pratiğine “tıklama tuzağı” denir, tıpkı kelimenin tam anlamıyla kullanıcılarınızı sonuçlarınızı tıklamaları için kandırıyorsunuz.

Web sitenizin uzun vadeli sağlığı için tıklama tuzağından uzak durmanızı tavsiye ederiz. Tıklama tuzağı başlıkları, diğer normal başlıklara kıyasla sosyal medyada daha kötü performans göstermekle kalmaz, aynı zamanda olumsuz bir sıralama faktörü olarak kabul edilir. Doğrudan değil, ancak birisi web sitenize gelip hızla geri dönüp başka bir sonuca gittiğinde, bu fenomene pogo-sticking denir ve bu, arama motorlarının gözünde iyi bilinen bir olumsuz sıralama faktörüdür.

Bu testi geçmek için başlığınızın kullanıcıda güçlü bir duygu uyandırdığından emin olun. Bazen söylemek yapmaktan daha kolaydır, ancak çoğu zaman başlığınızdaki birkaç kelimeyi değiştirmek işe yarayacaktır. İşte bir örnek.

Bu, bu testi geçemeyen son testte oluşturduğumuz başlıktır.

başlıktaki duyarlılık testi başarısız oldu

İşte başlığı daha fazla duygu uyandıran hale getirmek için nasıl yeniden ifade ettik.

başlıkta duygu için güçlü kelimeler ekleme

Duygu Analizi karmaşık bir konudur, ancak temeli, belirli kelimelerin bir cümlenin duygusunu nasıl etkilediğini anlamaktır. Olumlu veya olumsuz bir tepki uyandırmak için başlıklarınızda kullanabileceğiniz olumlu ve olumsuz kelimelerin bir referans listesi .

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

SERP’lerdeki bağlantılarınızı herhangi birinin tıklatmasını sağlayacak sihirli güçlere sahip olsaydınız ne olurdu? Neredeyse yasadışı sayılacak kadar iyi bir güç mü?

Merak etme. Kara büyü yapmıyoruz. Biz sadece Power Words’ün inanılmaz kullanımını gösteriyorduk. Bunlar, başlıklarda kullanıldıklarında, beğenseler de beğenmeseler de kullanıcıları tıklamaya zorlayan kelimelerdir.

Bu şekilde düşün. Ya ilk paragrafta, “Linklerinizi herkese tıklatmanın sihirli gücüne sahip olmak” yerine, “SERP’lerdeki bağlantılarınızı herkes tıklatsın” deseydik. Sözcükler aynı anlama gelir, ancak mesaj üzerindeki etkileri çok farklıdır. İşte size güç sözler.

Bu testte Rank Math, başlıkta güçlü bir kelime kullanıp kullanmadığınızı kontrol eder. Test, düzenli olarak güncellenen dahili bir güç sözcükleri listesi kullanılarak gerçekleştirilir. Güçlü bir kelime bulunursa, testi geçersiniz; yoksa testte başarısız olursun.

Güçlü kelimeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, güçlü kelimelerle ilgili bu harika kılavuzu okumanızı öneririz .

SERP’lerden daha fazla tıklama almanın kanıtlanmış bir yolu, başlıkta sayıları kullanmaktır. Bu teknik bir süredir popülerdi, ancak etkisi tıklama tuzağınınki kadar solmadı. Bunun neden işe yaradığını açıklamak zor , ancak işe yaradığını kabul etmek ve bunu kendi yararınıza kullanmak kolaydır. Bir düşünün, hangisi daha tıklanabilir geliyor – “Garajınızı nasıl temizlersiniz?” veya “Garajınızı temizlemenin 7 kolay yolu?”. Belli ki ikincisi.

Bu testte Rank Math, başlığınızda sayı kullanıp kullanmadığınızı kontrol eder . Eğer değilseniz, Rank Math yapmanız gerektiği konusunda sizi uyaracaktır. Yani, bu testi geçmek için tek yapmanız gereken gönderinin başlığına bir sayı eklemek ve testi geçeceksiniz.

başlık testindeki numarayı kullanma

Not: Buzzsumo milyonlarca manşeti analiz etti ve ne tür manşetlerin daha iyi performans gösterdiğine dair bazı ilginç veriler buldu. Başlıktaki sayıların kullanımıyla ilgili bölümü özellikle anlayışlı bulduk .

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

Tüm Başlık Okunabilirlik testlerini geçtikten sonra ekran aşağıdaki gibi olmalıdır.

Tüm başlık okunabilirlik testlerini geçmek

Şimdiye kadar, içeriğinizi ve başlığınızı optimize etmek için Rank Math’ı kullandınız. Böylece içeriğinizi arama motorları için optimize ettiniz ve kullanıcılarınızı göz alıcı başlıklarla çektiniz.

Kullanıcı artık web sitenizde yayınınızı okuduğuna göre, deneyimlerini geliştirmek için başka ne yapabilirsiniz?

Cevap içeriğin sunumudur . Bunu şöyle düşün. Bir filmin fragmanını beğenmiş olmanız, filmi beğeneceğinizi garanti etmez, değil mi?

Gönderinin sunumunu iyileştirerek, kullanıcıların gönderinize ulaşmasına ve orada kalmasına yardımcı oluyorsunuz . Web sitenizin uzun vadeli sağlığı için bilerek kullanıcı deneyiminin son derece önemli olduğunu vurguladık.

İlk olarak, içeriğinizi okumaktan memnun olan bir kullanıcı, uzun süredir okuyucu ve abone olabilir. Bu sizin için son derece faydalıdır.

İkincisi, sitede geçirilen süre, Google ve diğer arama motorlarının kullanıcı etkileşimini ölçme yollarından biridir. Ve daha iyi etkileşime sahip web sitelerinin daha yüksek sıralamalar ve daha fazla trafik alması sürpriz olmamalı.

Sonraki birkaç test, içeriğinizi okuyucularınızı memnun edecek şekilde düzenlemenize ve sunmanıza yardımcı olur. Optimizasyon sürecinin son kısmıdır, ancak diğerleri kadar önemlidir. Testlere bakalım.

içindekiler sıralaması matematik optimizasyonunu kontrol et

Uzun bir gönderi yazıyorsanız, gönderide gezinmeyi kolaylaştırmak çok önemlidir. Tüm kullanıcılar, gönderinizin sağladığı bilgilerin tamamını aramıyor. Bazı kullanıcılar, gönderide bir yere gömülü olan çok özel bir cevap arıyor olabilir.

Kullanıcılarınıza yardımcı olmanın en kolay yolu, gönderinize bir içindekiler tablosu eklemektir . Büyük bir kitabın bir dizin veya içindekiler tablosuyla gezinmesi kolaylaştığı gibi , bir içindekiler tablosunun eklenmesiyle gönderinizin gezinmesi de daha kolay hale gelir .

Emekleriniz arama motorları tarafından fark edilmeyecektir. Katılımı fark edecekler ve sizi daha iyi sıralamalarla ödüllendirecekler. Sadece bu da değil, Google , yayınınızda bir içindekiler tablosu algıladığında SERP’lere bir “Atla” bağlantısı ekleyebilir . Bu, tıklama oranınızı büyük ölçüde artırır. Google’ın bunu zengin snippet’ler gibi kendi takdirine bağlı olarak yaptığını ve yalnızca bir içindekiler tablosu eklemenin “Atla” bağlantılarını alacağınızın garantisi olmadığını unutmayın. Yine de, bir içindekiler tablosunu dahil etmemek, bağlantılara “atlamayacağınızı” garanti eder, ancak onları dahil etmek size sadece bağlantıları sağlayabilir.

İşte “Atla” bağlantılarına bir örnek.

İçindekiler tablosunu kullanarak SERP'lerdeki seçeneklere atlayın

Bu testte Rank Math, web sitenizde bir içindekiler tablosu oluşturma eklentisinin olup olmadığını kontrol eder. Eklentiyi yüklediyseniz bir TOC kullanacağınızı varsayarak, Rank Math, web sitenizde aşağıdaki eklentilerden herhangi birinin yüklü olduğunu bulursa testi geçecektir.

İçindekiler Tablosu eklemek için başka bir eklenti kullanıyorsanız, lütfen eklenti/sağlayıcınızla iletişime geçin ve bu filtreyi eklentilerine/temalarına eklemelerini isteyin , böylece Rank Math, gönderilerinizde İçindekiler bölümünü kullandığınızı algılayabilir. Filtreyi eklediklerinde, onları buradaki uyumluluk listesine eklemekten memnuniyet duyarız .

Sabit kodlanmış bir İçindekiler bölümünü manuel olarak ekliyorsanız, söz konusu testi devre dışı bırakmak için bu filtreyi kullanabilirsiniz .

Not: Bu test, Rank Math’ın PRO sürümündeki WooCommerce Ürünleri ve Kolay Dijital İndirmeler için geçerli değildir.

kısa paragraf testi kullanma

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi arayışında, bir içindekiler tablosu, resimler eklemenizi ve hatta dilinizi basitleştirmenizi tavsiye ettik. Geriye kalan tek şey içeriğinizi nasıl düzenlediğinizdir. Bu test bununla ilgili.

Yukarıda başka bir testte bahsettiğimiz gibi, bir metin duvarı oluşturmak okuyucularınızın ilgisini kaybetmenin en hızlı yoludur. Kullanıcıyı meşgul etmenin harika bir yolu daha kısa paragraflar kullanmaktır. Bu makaleyi gözden geçirin ve paragraflarımızı her biri birkaç satırla sınırlı tuttuğumuzu fark edeceksiniz.

Bu testte Rank Math, içeriğinizi analiz eder ve paragraflarınızdan herhangi birinde 120’den fazla kelime varsa sizi uyarır. 120’den fazla kelime içeren bir veya daha fazla paragraf bulursa, bu test başarısız olur.

Bu testi geçmek için içeriğinizi okuyun ve her paragrafı 120 kelimenin altında tutarak paragrafları kısaltın.

son testte medyayı kullanma

Daha fazla insanın kitap okumak yerine film izlemesinin nedeni basittir. Videoların tüketilmesi kolaydır ve daha büyük bir etkiye sahiptir. Birkaç çalışma , elde tutma hakkında aşağıdaki gerçeklere işaret etmektedir. İnsanlar şunları korur:

  • okuduklarının yüzde 10’u
  • duyduklarının yüzde 20’si
  • Gördüklerinin yüzde 30’u
  • GÖRDÜĞÜN VE DUYDUĞUNUN YÜZDE 50’Sİ
  • SÖYLEDİKLERİNİN YÜZDE 70 YAZILI
  • yaptıklarının yüzde 90’ı

Bu nedenle, okuyucunuzun dikkatini çekmek için yazınıza biraz medya eklemek çok önemlidir. Muhtemelen ortak deyişi duymuşsunuzdur, “Bir resim bin kelimeye bedeldir”. Öyleyse söyle bize, ne yapmayı, bir resim görmeyi veya bin kelime okumayı tercih edersin?

Bu testte Rank Math, gönderinizde resim veya video olup olmadığını kontrol eder ve bulamazsa sizi uyarır. Bu testi geçmek için tek yapmanız gereken yayınınıza resim veya video eklemek . Tek bir resim eklemenin bile testi geçmenize yardımcı olacağını bilmelisiniz, ancak %100 puan alamazsınız. Bu testten %100 puan almak için gönderinize en az 4 resim veya video eklemelisiniz.

Lütfen Rank Math’ın resimleri veya videoları kontrol ettiğini unutmayın, bu nedenle bunlardan herhangi birini dahil etmek testi geçecektir.

Content AI: Rank Math, bu testi Content AI’ın Medya sayısı önerileriyle senkronize eder . Bu nedenle, Content AI, resim ve video eklememeyi önerirse, Rank Math bu testi gizleyecektir.

Tüm İçerik Okunabilirlik testlerini geçtikten sonra ekran aşağıdaki gibi olmalıdır.

İçerik okunabilirlik testlerini geçmek

Tüm bölümlerdeki tüm testlerinizi geçtikten sonra, son SEO puanınızı kontrol edin.

testleri geçtikten sonra genel seo puanı

Tüm testleri geçtiğinizi görmek sizi şaşırtabilir, ancak yine de Rank Math’ın ölçeğinde 100/100 puan alamadınız. Bunun nedeni, tüm testleri geçmiş olabilir, ancak tüm testlerden %100 puan alamamış olmanızdır. Bir testi geçmek için %100 puan almanız gerekmediğinden birçok kez bahsettik, bu nedenle yüzeyde, tüm işi yapmış gibi görünebilir, ancak bazı optimizasyonlar hala devam ediyor.

Örneğin, Medya testinde %100 puan almak için gönderinize en az 4 resim veya video eklemeniz gerektiğini yukarıdaki bölümde belirtmiştik. Ancak, sadece 1 resim eklemek de testi geçecektir.

Örneği gösterdiğimizde, testi geçmek için yazımıza tek bir görsel ekledik. Gönderiye birkaç resim daha eklediğimizde puanımız yükseldi.

temel değişiklikler yapıldıktan sonra puan artar

Mükemmel bir 100 puan almak için her testin açıklamasını gözden geçirin ve hangi testlerin biraz daha fazla çaba gerektiren ek koşullara sahip olduğunu görün. Ardından gönderinize geri dönün ve gönderinizi bu testler için 100 üzerinden 100 puan alacak şekilde optimize edin.

Ayrıca ikincil anahtar kelimelere de dikkat edin. Gönderimizde hala sarı görünüyorlar, bu da gönderinin onlar için iyi optimize edilmediği anlamına geliyor. Başarısız testleri görmek için ikincil anahtar kelimelerden herhangi birine tıklayın.

ek anahtar kelimeler için testleri kontrol etme

Gördüğünüz gibi, ikincil anahtar kelimemiz için yapmadığımız bazı temel ve ek optimizasyonlar var. Bunları hızla düzeltelim. Tüm gönderiler için tüm öneriler için optimize ettiğimizde, genel puanımız hızla 96’ya yükseldi. Oldukça şaşırtıcı, değil mi?

tüm anahtar kelimeler için optimizasyonu iyileştirdikten sonra nihai puan

Bazen, gönderilerinize herhangi bir ikincil anahtar kelime eklemezsiniz ve bunu hesaba katmak için, ikincil anahtar kelimeler eklemezseniz Rank Math size olumsuz puan vermez ve ikincil anahtar kelimelerinizin bireysel puanları bile genel puanınızı etkilemez. . Ancak, gönderinizi ikincil anahtar kelimeler için ne kadar iyi optimize ederseniz, gönderinizin bu anahtar kelimeler için trafik alma şansı o kadar artar. Bu nedenle, ikincil anahtar kelimeleriniz için optimizasyon sürecini göz ardı etmeyin.

Gönderinizi Rank Math içinde 0’dan 100’e optimize etme sürecinin tamamı budur. Süreç size bunaltıcı ve karmaşık görünebilir, ancak sizi temin ederim ki öyle değil. İlk kez yaptığınız her şey zordur. Her yaptığınızda sürecin daha kolay hale geleceğine söz veriyoruz ve birkaç kez yaptıktan sonra ikinci doğa olmaya başlayacak ve bunu bilinçsizce yapmaya başlayacaksınız.

Bu süreci araba kullanmayı öğrenmek olarak düşünün. Başladığınızda, her şeyi bilinçli olarak düşünmek zorundaydınız. Ancak bir kez öğrendiğinizde beyniniz her şeyi otomatik pilotta yapar. Gönderilerinizi optimize etmek farklı değil.

Her zaman olduğu gibi, sorularınız, şüpheleriniz veya sorularınız varsa, yardım etmek için buradayız. Sorununuz ne kadar küçük olursa olsun, bir destek bileti açın ve destek ekibimizden bir uzman en kısa sürede yardım için size ulaşacaktır.

Hakkında Kazanç EğitimiDoğrulandı


beni takip et

Bir cevap bırakın